Cinsel Terapi Eğitimi Sıkça Sorulan Sorulanlar

Cinsel terapi eğitimi fiyat , Ücreti ?, Cinsel terapi eğitimi kimden alınmalı?, Cinsel Terapi Eğitimi’nde Uygulama Var Mı? , Cinsel Terapi Eğitimi’nde Süpervizyon Var Mı? gibi S.S.S cevapladık.

Aile ve Çift Terapisi Eğitimi Sıkça Sorulan Sorulanlar

Aile ve Çift Terapisi Eğitimi fiyat , Ücreti ?, Aile ve Çift Terapisi Eğitimi kimden alınmalı?, Aile ve Çift Terapisi Eğitiminde Uygulama Var Mı? , Aile ve Çift Terapisi Eğitiminde Süpervizyon Var Mı? gibi S.S.S cevapladık.

Çocuk ve Ergen BDT Eğitimi Sıkça Sorulan Sorular

Çocuk ve Ergen BDT eğitimi fiyat , Çocuk ve Ergen Çocuk ve Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi kimden alınmalı?, Çocuk ve Ergen BDT eğitiminde Uygulama Var Mı? , Çocuk ve Ergen BDT eğitiminde Süpervizyon Var Mı? gibi S.S.S cevapladık.

Şema Terapi Eğitimi Sıkça Sorulan Sorular

Şema terapi eğitimi fiyat , Şema terapi eğitimi kimden alınmalı?, Şema terapi eğitiminde Uygulama Var Mı? ,Şema terapi eğitiminde Süpervizyon Var Mı? gibi S.S.S cevapladık.

Online Psikolojik Danışmanlık

Online psikolojik danışmanlık; psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kişilerin, internet aracılığıyla telefon ve bilgisayar üzerinden online psikologlarla terapi gerçekleştirme sürecidir. Online terapi seansları için internet bağlantınızın, bilgisayarınızın ya da telefonunuzun olması yeterlidir.

Klinik Psikolog

Klinik psikolog nedir sorusunu yanıtlamış olduğumuz içeriğimizde klinik psikologların çalışma alanlarına da değinmiş olduk. Klinik psikologların psikologlar ile arasında bulunan farkları açıklamadan önce psikologların görev tanımının tam olarak ne olduğuna bakmakta fayda var.

Bdt Eğitimi Sık Sorulanlar

Bdt eğitimi Fiyatları, Bdt eğitimi nereden alınmalı ,Bdt eğitimi nedir?, Bilişsel davranışçı terapi eğitini kimler alabilir gibi sık sorulan soruları cevapladık.

Klostrofobi Nedir ?

Klostrofobi, kapalı alanlarda ya da kilitli mekanlarda kalmaktan korkan bireylerde görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren psikolojik bir rahatsızlık türüdür. Klostrofobinin net olarak bilinen bir sebebi yoktur. Ancak araştırmacı bilim adamları bu durumun; kişilerin çocuklukta yaşanan bir travma ya da korkunun neticesinde ilerleyen yaşlarında ortaya çıktığını belirtmişlerdir. Klostrofobinin yaşam boyu sıklığı %3'ün altında olarak belirlenmiştir ancak son zamanlardaki ulusal araştırmalara göre genel popülasyonda %4.2'lik bir yaygınlığa işaret etmektedir.

Agorafobi Nedir ?

Agorafobi bir diğer adıyla alan korkusu yaşayan birey alışveriş merkezleri ve sinema salonlarına gitmekten, evden dışarı çıkmaktan, tren, otobüs, uçak gibi taşıtlarla yolculuk yapmaktan korkar. Agarofobisi olan bireyler; tünele girmekte, sinema veya tiyatroya gitmekte, kapalı otoparklarda bulunmakta, MR cihazı gibi dar alanlarda bulunmakta zorlanmaktadır. Bu tür yerlerde bulunduğunda panikleyip, nefes darlığı çekeceğini, bayılacağını, kalp krizi geçireceğini düşünerek paniklerler.

Sosyal Fobi Nedir ?

Sosyal fobi toplumsal ortamlarda oluşan, çevredeki diğer kişilerle iletişimi olumsuz etkileyen bir kaygı bozukluğudur. Sosyal fobik kişiler yaşamlarını sürdürdükleri ortamda, yeni bir kişiyle tanışmak durumunda kaldığında bundan heyecan ve sıkıntı duyar. Kalabalık ortamlarda söz almaktan çekinirler, eğer konuşmak durumunda kalırsa, yüzünde kızarma, sesinde kısılma olur, ellerde titreme görülür, düşüncede blokaj, hatta konuşmanın durması gibi bir durum bile meydana gelebilir.

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)

Obsesif kompulsif bozukluk psikolojik bir problemdir. Kişinin obsesyon adı verilen ve sürekli tekrar halinde olan düşüncelere sahip olması ve bu durumun günlük hayatı içerisinde hayat kalitesini düşürecek oranda rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur.

Mobbing

Mobbing kelimesinin ingilizce karşılığı olan bullying kelimesi ise ” güçlü grup veya kişiler tarafından kendilerinden daha zayıf kişilere yapılan psikolojik veya fiziksel her türlü baskı ” anlamı taşımaktadır. Günümüzde iş hayatına bakıldığında kadınlar, genç işçiler ve yaşlı çalışanların hedef alınma riski daha yüksektir ve sosyal hizmet, sağlık ve eğitim gibi belirli alanlarda mobbing oranları özellikle yüksektir.

Anksiyete Nedir?

Anksiyete bozukluğu bulunan kişi hayatında hep kötü bir şey olacakmış duygusuna kapılarak hayattan keyif alamayacak duruma gelir ve bunun sonucunda günlük hayatında hiçbir şey yapmak istemez. Anksiyete bozukluğu ise kaygı duygusunun bir tehlike yokken kendini göstermesi, uzun süre devam etmesi ve çok güçlü hissedilmesidir ki böyle bir durum söz konusuysa tedavi gereklidir.

Şanlıurfa Psikolog

Şanlıurfa psikolog her türlü psikolojik sorunlarınızda bizimle irtibata geçebilirsiniz.