Psikanalitik Psikoterapi, insanın deneyim üretme tarzının, kendini dünyadan ayırabilme kapasitesinin, kendi içine ve bedenine yerleşebilme becerisinin ve bilinçdışı bir anlamı keşfetmek yerine terapötik diyalog aracılığıyla bir anlam yaratma çabasının geliştirilmeye çalışıldığı, düşlemden dünyaya doğru çıkılan bir yolculuktur. Psikanalitik psikoterapinin temel amacı, hastanın öznel dünyasıyla mümkün olduğu kadar kapsamlı bir şekilde temas kurmak ve onu kavramak ve onunla ilgili analitik bir diyalog geliştirebilmektir.
Bu iki kişilik yolculukta acı çekmekte olan kişinin iç yaşamından haberdar olması yolunda terapistin ona eşlik etmesi sağlanmaya çalışılır. Bu noktada danışan bilmek ile bilmemek gerilimi arasında salınıp durur. Bilmemek, bizi kim olduğumuzu hissetmekten alıkoyarken bilmek ise görmeye katlanamadığımız gerçeklere bakabilme cesaretini gerektirmektedir. Psikanalitik Psikoterapi, insan varoluşunun ruhsal acılarını katlanabilir bir düzeye çekebilmek için rüya ve direnç analizi, aktarım, karşı-aktarım süreçleri, serbest çağrışım, yorum ve gözlem gibi teknikleri kullanmaktadır.
Oturumlar içerisinde ödev, role play çalışması ve eğitmenin vaka sunumu şeklinde yapılacaktır.
Her oturum öncesinde Dr. Öğr. Üyesi Engin EKER tarafından hazırlanan sunum ve materyaller katılımcılar ile paylaşılmaktadır.
Oturumlar içerisinde ödev, role play çalışması ve eğitmenin vaka sunumu şeklinde yapılacaktır.
Eğitim Süresi: Toplam 20 Oturum, 60 saattir.
Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecektir.
Saat 19.00 - 22.00 saatleri arası gerçekleştirilecektir.
Online eğitimler, Zoom-Meeting üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirilmektedir.
Eğitim kayıt altına alınmaktadır. Her ders için 30 gün süre ile izleme hakkınız bulunmaktadır. (Maksimum 4 ders izleme hakkınız bulunmaktadır)
06-08 Ocak
13-15 Ocak
20-22 Ocak
27-29 Ocak
03-05 Şubat
10-12 Şubat
17-19 Şubat
24-26 Şubat
03-05 Mart
10-12 Mart
Psikologlar
Psikolojik Danışmanlar
Psikiyatristler
Psikiyatri Asistanları
Psikoloji ve PDR bölümlerinin 3-4. Sınıf öğrencileri
Ruh sağlığı alanında yüksek lisans yapanlar
Psikiyatri Hemşireleri
Marmara Psikoloji tarafından verilen Dr. Öğr. Üyesi Engin EKER imzası ile eğitim belgesi verilmektedir.
Öğrenci belgeniz veya mezuniyet belgeniz gerekmektedir.
Kontenjan sınırlı olduğu için ücret ödeme sırasına göre kesin kayıt yapılmaktadır.
3-4 kişilik gruplarda %5 bulunmaktadır.
5-9 kişilik gruplarda %10 indirim bulunmaktadır.
10 kişi ve üzeri gruplarda %15 indirim bulunmaktadır.
Eğitime kayıt olduktan sonra yapılan iptallerde kapora iadesi yapılmayacaktır. Eğitim başladıktan sonra yapılan iptallerde ise eğitim ücreti iadesi yapılmayacaktır.
Kişiler katılamadığı 4 oturuma bir sonraki eğitim grubu ile ücretsiz katılabilirler. Marmara Psikoloji tarafından bilgilendirilmesi yapılır. 4 oturum devamsızlığı geçmesi halinde belge almaya hak kazanamaz. İsterse yapılacak olan sonraki eğitim gruplarına yeni fiyat üzerinden kayıt yaptırabilir.
Eğitim hakkında bilgi almak için 0530118 8334 numaradan ulaşabilirsiniz.
Ödeme dekontunuzu 0530 118 8334 numaralı telefona bilgi verebilirsiniz.
Marmara Psikoloji olarak kurumumuza gelen her bir kursiyer bizim için çok değerlidir ve onların haklarını gözetmeye özen gösteririz. Kursiyerlerimizin akıllarında olan eğitim içeriğinde ki zenginlik, eğitimi veren kişinin alanında çalışmalar ve yetkinliğine önem vermekteyiz çünkü kurum olarak gelen meslektaşlarımızın ve meslektaş adaylarımızın kaygılarını göz önüne alarak etik çerçeveye bağlı ilerlemekteyiz. Kursiyerler eğitim aldıklarında konuya hakim olması, akıllarındaki sorulara cevap bulacağı yetkin bir hocadan her sorusunun cevabını alması en temel amacımızdır.
Engin Eker, 1980 yılında İstanbul’da doğmuştur. Psikoloji alanında 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini, 2006 yılında İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini ve yine aynı enstitüde 2014 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2004-2015 yılları arasında Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniğinde klinik psikolog olarak çalışmıştır. Halen kliniğinde çocuk, ergen, yetişkin ve çiftler için psikolojik destek hizmetlerini (psikolojik değerlendirme, psikolojik test ve psikoterapi) yerine getirmektedir.
Akademik yolculuğuna ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makale ve kitap bölümüyle devam etmektedir. Araştırma alanları, saldırganlığın kökenleri ve psikopatolojik görünümleri; kişilik yapısına, anne-çocuk ilişkisi ve danışan-terapist ilişkisindeki etkileri; bağlanma patternleri ve çift ilişkilerindeki görünümleri üzerine olan uzman, 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.
Uzman, birçok terapi ve psikolojik test (kişilik, zekâ ve nöropsikolojik) eğitimi almıştır ve uygulayıcısı konumundadır. Psikanalitik psikoterapi eğitimi ve süpervizyonu ve oyun terapisi eğitimi ve süpervizyonunu tamamlamış olan Eker, Klinik Psikoloji yüksek lisans ve doktora programında psikanalitik psikoterapi dersi ve süpervizyonu vermektedir. Eker, evli ve iki çocuk babasıdır.